Бразилска салата с императорски ориз и скариди

 
Последни от Рецепти
  • Карфиол с кокосово мляко
  • Сьомга в бяло вино
  • Зеленчукови спагети
  • По-малко въглехидрати
  • Свежо удовоствие с целина и лайм
  • Тази много вкусна салата приготвяме за около 45 минути. Необходими са следните продукти:

    2 1/2 чаши вода
    1 чаша черен ориз
    1 малка глава лук, ситно нарязан
    1 голяма скилидка счукан чесън
    100 грама средни скариди, обелени
    1 чаена лъжичка нарязан розмарин
    1/3 чаша сухо бяло вино
    прясносмлян черен пипер
    3 супени лъжици студено пресован зехтин
    хималайска сол

    В тенджера слагаме ориза да се вари с щипка сол; след завиране покриваме с капак, намаляваме котлона и оставаме да къкри докато зрънцата омекнат ( около 45 минути ).
    В малък тиган задушаваме лук и чесън с лъжица зехтин и водичка докато омекнат и ги  разбъркваме с готовия ориз.  Подправяме със сол и чрен пипер и оставяме на топло.
    В друг тиган загряваме 2 лъжици зехтин и добавяме скаридите. Поръсваме със сол, черен пипер и розмарин като разбъркваме леко, за да не залепнат. Когато скаридите се зачервят, добавяме бяло вино и варим още 1 минута. Отцеждаме скаридите от соса и сервираме върху канапе от черен ориз.
    Останалото бяло вино изпиваме добре охладено!

     

    За въпроси или консултации, свържете се с нас.

    Още за четене: