Home » Рецепти (Page 6)

Вкусният зеленчук присъства на трапезата ни най-често пържен, удавен в мазнина и лишен от почти всичките си полезни съставки. Печенето е далеч по-щадящ метод за термична обработка, да не говорим, че можем да консумираме тиквичките и сурови. Букет дъхави билки ще допълни превъзходния вкус на ястието. Ето какво ни трябва: 3-4 малки или 2 големи [...]

Смутитата предлагат невероятно разнообразие. Можем да използваме всякакви плодове и зеленчуци, но има някои ярко оцветени храни, които имат по-висок антиоксидантен капацитет от други. Първенци без съмнение са морковите и доматите. Смесени заедно с мощен пасатор, те остават вкусни и лесни за усвояване, без да губят ценни фибри. Шепа зелени подправки и корен джинджифил допълват [...]

Какво може да ни накара да си приготвим тази топла и вкусна закуска на момента? Само няколко думи. Червена киноа. Кокосово мляко. Канела. Препечени ядки. Плодове. Любов от първата лъжица! Можем да намалим количеството ядки и изберем друго мляко според вкуса ни, ако сме притеснени за калории или мазнини. Не трябва да забравяме, обаче, че [...]

Тази рецепта за киноа с броколи и песто е изненадващо вкусна! Без да изброяваме редицата здравословни ползи от киноа, само видът и може да ни накара да искаме още и още… Продукти за 4-6 порции: 1 чаша киноа, добре изплакната 2 чаши вода 5 чаши прясно броколи, нарязано на малки розички 4 скилидки чесън ⅔ [...]

С тази вкусна средиземноморска рецепта ни запозна един приятел вегетарианец. Лимоновият сок придава на киноа един свеж аромат, на който трудно може да се устои. Оригиналната рецепта е за три порции. Необходими продукти: 1 чаша киноа хималайска сол 2 чаши вода 1 консерва нахут, изплакнат от солта и отцеден 1 домат, нарязан на кубчета 100 [...]

Всички плодове и зеленчуци са ценни в борбата за загуба на тегло, но има няколко, които се открояват. Тези, с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, съдействат най-много в битката с килограмите. Сред най-добрите приятели на тънката талия са грейпфрут, тиква (варената, охладена тиква е по-вкусна от суровата), зеле, ябълки (с кожата), [...]

Плодовете на Годжи бери са вкусно допълнение към зелените смутита. Освен приятен черешов вкус, те дават на свежите напитки безценни хранителни вещества. Годжи бери имат ниско съдържание на захар и висока калорична плътност, което ги прави подходящо допълнение към всяка протеинова напитка. 1/4 до 1/3 чаша сушени плодове Годжи бери превръщат плодовите шейкове в енергийна [...]

Страхотно предястие при всякакъв случай! Продукти: 1 пушена скумрия 1 чаена лъжичка прясно настърган хрян 1 с.л. пълнозърнеста горчица прясно смлян черен пипер няколко стръка магданоз и копър хималайска сол сок от ½ лимон 1 авокадо, обелено и нарязано на кубчета За сервиране: пресен лук домашен хляб Начин на приготвяне: Отстраняваме кожата и костите на [...]

Основна съставка на това великолепно смути е спанакът, зеленчук, който трябва да консумираме поне няколко пъти в седмицата. Дори и да не харесваме особено спанак, плодово зеленчуковото смути е по-вкусно от всички други начини, по които го приготвяме. Всяка съставка в тази свежа напитка е полезна за здраве и красота отвътре и отвън. Продуктите са [...]

Всички знаем, че трябва да консумираме поне 5 различни порции плодове и зеленчуци на ден. Но това не винаги е толкова лесно. Един вкусен начин да увеличим дневния прием на плодове и зеленчуци са зелените смутита! Те са чудесна възможност да добавим повече от тъмнозелените листни зеленчуци към нашата диета. Смутитата са сред най-добрите храни [...]

Всички сме чували поговорката “Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”. Ябълките са полезни за сърдечно-съдовата система, храносмилането и са богати на полифеноли – фитонутриенти, които подпомагат регулирането на кръвната захар. Последните изследвания показват, че ябълките понижават С-реактивения протеин и предпазят от възпаления на белите дробове, астма и дори рак. Най-добрият начин да [...]